На полях Рамштайну: Остіна запитали про ATACMS для України, голова Пентагону розповів, чому ці ракети наразі не в пріоритеті американської допомоги

Президент України Володимир Зеленський говорив сьогодні про додаткові системи ППО і боєприпаси для артилерії. США вважають це пріоритетом при наданні допомоги. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

У нього запитали, коли США передадуть Україні далекобійні ракети ATACMS. У відповідь Остін заявив, що про ATACMS сьогодні він нічого говорити не буде.

"Але ми зосереджені на тому, що Україні найбільш потрібні. Це ті речі, про які говорив сьогодні Зеленський. А він говорив про додаткові системи ППО та додаткові боєприпаси до артилерії", - сказав міністр.

За його словами, для США це перший пріоритет.

Чергове засідання у форматі "Рамштайн"

11 жовтня у Брюсселі відбулось засідання у форматі "Рамштайн". 16-та зустріч військової коаліції на підтримку України зібрала представників близько 50 країн, а у складі делегації США з'явився новий учасник.

Постійним учасником американської делегації є керівник Об'єднаного комітету начальників штабів США. Вперше на переговорах "Рамштайн" у цій якості був присутній генерал Чарльз Браун. Він змінив на посаді Марка Міллі, який пішов у відставку наприкінці вересня.

ATACMS для України

Наприкінці вересня видання Newsweek повідомляло, що Україна найближчими днями отримає зелене світло на отримання вироблених у США ракет із касетними боєприпасами великої дальності. Йдеться і про ракети M26, M26A1 і M39 дальністю 36 км, 45 км і 160 км відповідно.

Нещодавно Байден сказав, що США виконали всі прохання Зеленського про постачання зброї. Таким чином він відповів на запитання журналістів про постачання ракет ATACMS.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...