На позачерговому засіданні Ради планують замінити 4 міністрів, - ЗМІ

В ході сьогоднішнього брифінгу прем'єр-міністр Олексій Гончарук, коментуючи кадрові зміни в уряді заявив, що в Кабміні думають про посилення.

Під час позачергового засідання Верховної Ради народні депутати планують замінити чотирьох міністрів та створити посаду віцепрем'єра з питань промисловості. Про це журналістам повідомило джерело у Верховній раді, передають Патріоти України.

За словами співрозмовника ЗМІ, депутати планують звільнити міністра закордонних справ, міністра охорони здоров'я, міністра соціальної політики та міністра з питань окупованих територій. Так, Міністерство з питань окупованих територій може очолити представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську Олексій Резніков.

Також відомо, що на посаду голови МЗС України наразі обговорюється кілька кандидатів. Серед них радник президента Руслан Демченко і віце-прем'єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба.

"Давно обговорюється відокремити посаду віце-прем’єр-міністра з питань промисловості. Поки триває обговорення, хто може бути призначений", – повідомило джерело. Нагадаємо, в ході сьогоднішнього брифінгу прем'єр-міністр Олексій Гончарук, коментуючи кадрові зміни в уряді заявив, що в Кабміні думають про посилення.

Джерело: РБК-Україна

Більше ніяких "червоних ліній": Україна може бити британською зброєю по цілях всередині РФ - Камерон

п’ятниця, 3 травень 2024, 8:05

Уряд Його Величності обіцяє 3 млрд фунтів стерлінгів (3,74 млрд доларів) щорічної військової допомоги Україні. Україна має право використовувати зброю, надану Лондоном, для нанесення ударів по цілях на території Росії, адже Москва б’є по українській те...

"Циркон", "Онікс", "Калібр" та Х-69: Які запаси ракет є у Росії та що відомо про динаміку їхнього виробництва

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:56

У Росії в запасі є десятки гіперзвукових "Цирконів" та керованих Х-69, а також сотні крилатих "Оніксів" і "Калібрів". Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, скільки орієнтовно ракет залишилось у країни-агресорки. Про це йд...