"На превеликий жаль": Міноборони назвали поточне співвідношення боєприпасів в арміях України та Росії

Російська окупаційна армія має перевагу перед нашими військами у кількості боєприпасів. На сьогодні співвідношення становить 1 до 7 на користь ворога. Про це розповів заступник міністра оборони України генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в ефірі телемарафону "Єдині новини". Водночас він зазначив, що за місяць-два ця різниця буде суттєво зменшена, передають Патріоти України.

"На сьогодні, на превеликий жаль, є таке співвідношення, воно відповідає дійсності 1 до 7 на користь ворога. Але завдяки ініціативі ЄС, чеській ініціативі та завдяки пакетам допомоги від інших країн-партнерів, я думаю, що за місяць-два дана різниця буде суттєво зменшена. Такого великого співвідношення на користь РФ не буде", – запевнив Гаврилюк.

За його словами, Україна не може і не прагне змагатись з Росією за кількістю озброєння, чи живої сили. Натомість ми шукаємо технологічних та інноваційних рішень, щоб здобути перевагу на полі бою над ворогом. Заступник міністра наголосив, що в сьогоднішній війні виграє той, хто має точніші снаряди і більшої дальності.

Гаврилюк також відзначив, що вітчизняне виробництво боєприпасів та мінометних мін зростає, порівняно з 2022 роком ці темпи збільшились в рази. За його словами Україна сьогодні виробляє практично весь спектр артилерійських боєприпасів.

"У стані розробки знаходиться боєприпас 155 мм, решту боєприпасів ми виробляємо. В якій кількості – то вже інше питання, але зростання нашого виробництва і масштабування йде доволі таки хорошими кроками, і я думаю, що ми до кінця року досягнемо тих планів, які перед нами визначив президент", – сказав він.

Водночас українській армії сьогодні вкрай необхідні ефективні засоби для зміцнення протиповітряного щита країни. І Україна працює над вирішенням цього питання з низкою країн, зазначив замміністра.

"Зокрема, створено в рамках 17-го засідання Рамштайну коаліцію протиповітряної оборони, яку очолює Німеччина. В програмі реалізації коаліції вирішується питання щодо збільшення кількості постачання нам засобів ППО та ракет до них. Але навіть та допомога, яка нам надходить, не є достатньою для прикриття всіх об’єктів на території нашої держави", – зазначив Гаврилюк.

Він додав, що територія України дуже велика і потребує значної кількості засобів ППО. І цей захист має бути багатоешелонованим та замкненим в єдину систему, пояснив генерал.

Ворог не припиняє атак: У Повітряних силах пояснили, чи буде важче збивати російські ракети Х-101 після їхньої модернізації

четвер, 9 травень 2024, 17:44

Країна-агресор Росія додала ще одну бойову частину до крилатих ракет Х-101, які запускає по Україні під час повітряних атак. Така модернізація не вплине на процес їхнього знищення, але в разі влучання може завдати більшої шкоди населенню.Про це заявив ...

Українців наймають на роботу в "Армію відновлення": Гетманцев розповів, як працює програма

четвер, 9 травень 2024, 16:22

Програма "Армія відновлення" залучила понад 120 тисяч осіб для виконання суспільно важливих робіт на оплачуваній основі. Усього подібні роботи організовано у 19 регіонах держави з найбільшим обсягом у Харківській, Донецькій та Київській областях. Про ц...