На прохання "рядового виборця": Парубію розпочали "шити" кримінальну справу

До суду нібито надійшла скарга громадянина на бездіяльність слідчого Державного бюро розслідувань.
Андрій Парубій. Фото: day.kyiv.ua.

Шевченківський районний суд Києва зобов'язав Держбюро розслідувань відкрити кримінальне провадження за фактом можливого перешкоджання спікера ВР Андрія Парубія здійсненню виборчого права. Про це свідчать матеріали суду, передають Патріоти України.

До суду надійшла скарга громадянина на бездіяльність слідчого Державного бюро розслідувань. Заявник зазначив, що 5 липня він подав заяву в ДБР про вчинення головою Верховної Ради кримінального злочину за ч. 4 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу.

Однак ДБР не зареєструвало кримінального провадження. 22 липня суд розглянув скаргу і зобов'язав ДБР відкрити справу за цим фактом.

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...