На Рівненщині священик УПЦ МП звинувачує родини загиблих у їхніх смертях та зняв із храму прапор України (відео)

Священик УПЦ МП на Рівненщині відмовляється згадувати у молитвах та вшановувати полеглих захисників України. При цьому у смерті Героїв він звинувачує їхні родини. Також настоятель сільського храму зняв державний прапор з будівлі храму і розповідає вірянам про "братні" Росію та Білорусь. Про це повідомляє місцеве видання "Район. Сарни", передають Патріоти України.

За даними видання, у селі Кам'янка, що на Рівненщині, набирає обертів скандал довкола рішення більшості вірян про перехід сільської парафії до Православної церкви України та спротиву місцевого священника від УПЦ МП та його нечисленних прихильників волі громади.

"У селі Кам'янка більшість парафіян вирішили перейти до Православної церкви України та здійснили реєстрацію статуту громади у новій редакції, що дозволяє їй користуватись Свято-Михайлівським храмом. Проте, окремі парафіяни Української православної церкви, ніяк не змиряться з таким рішенням більшості та бувши вірними священникам Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ, продовжують створювати конфліктні ситуації, не зважаючи ні на що", – пише видання.

З посиланням на свідчення місцевих видання повідомило, що настоятель храму села Кам’янка Іван Хильчук з УПЦ МП відмовляється віддавати шану та згадувати в молитвах полеглих українських Героїв і при цьому заявляє родинам загиблих, що саме вони винні у смерті захисників.

Також, пише видання, він зняв державний прапор з будівлі храму та неоднозначно висловлювався про військову агресію росії проти України. Такі ж наративи останній доводить і своїм парафіянам.

"Ось слова парафіянки Євгенії Драганчук, мешканки села Кам’янка: "Три сестри України, білорусь та росія, дружні народи, все пов’язано, все так добре було", — наче у випуску російських пропагандистських телеканалів. Таку діяльність проводять священники УПЦ з благословіння митрополита Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ Анатолія, доносячи парафіянам російські пропагандистські тези", – підкреслили журналісти.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...