На Росії 21-річну сибірячку посадили на 12 років за звинуваченням у шпигунстві на Україну

У Росії дівчину засудили до 12 років в'язниці за фотографії та відеозаписи військової техніки та військовослужбовців. Про це повідомив російський Telegram-канал Astra в середу, 22 травня.

Зазначається, що 21-річна жителька Чити отримала 12 років в'язниці за звинуваченням у держзраді.

За даними пресслужби Забайкальського крайового суду, дівчина познайомилася в інтернеті зі співробітником Державної прикордонної служби України, який нібито попросив відправляти йому фотографії і відеозаписи ешелонів військової техніки, що прямували по залізниці, військовослужбовців в аеропорту і мобілізованих, що їдуть в автоколонні.

У суді заявили, що росіянка, судячи з її соцмереж, "затятий противник проведення СВО (так в Росії називають повномасштабну війну проти України - ред.)". Стверджується, що дівчина планувала переїхати до України за гроші, отримані від співробітника ДПСУ.

Через два дні після серії терактів в Дагестані: У Махачкалі знову стрілянина

середа, 26 червень 2024, 0:05

У столиці Дагестану Махачкалі увечері у вівторок, 25 червня, знову відбулася стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, по російських силовиках у місті знову відкривали вогонь. . Відео зі стріляниною в місті публікують російські пабліки. . Telegram-канал Sh...

З російського полону повернулися 90 українських воїнів - Зеленський

вівторок, 25 червень 2024, 23:38

В Україну з російського полону повернулися 90 захисників. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram у вівторок, 25 червня. . "Вдома - це не просто слова. Вдома - це Україна. Сьогодні ще 90 наших людей повернулися додому з російського ...