На Росії грандіозний скандал: Розкрадено колосальні кошти на відновлення єдиного авіаносця ВМС "Адмирал Кузнецов". Заарештовано гендиректора судноремонтного заводу

Єдиний в РФ авіаносний крейсер продовжує іржавіти та нарощувати скандали навколо свого майбутнього. За повідомленнями російських ЗМІ, в РФ за справою про розкрадання коштів при ремонті авіаносного крейсера "Адмірал Кузнєцов" був заарештований Гендиректор судноремонтного заводу в Мурманську, зазначають Патріоти України.

Авіаносний крейсер "Адмирал Кузнецов" станом на 8 березня 2021 року / Фото: ТМ "Морячок"
"Заарештовано на два місяці рішенням Жовтневого районного суду міста Мурманська», - повідомило неназване джерело в правоохоронних органах РФ журналістам агенції ТАСС 20 березня ц.р.
авіаносець
Відзначається, що дещо раніше проводилося близько десяти обшуків в акціонерному товаристві "10 ордена Трудового Красного Знамени судоремонтный завод", а також за місцями проживання деяких його керівних співробітників.
авіаносець
Підставою послужила кримінальна справа, порушена стосовно генерального директора цього підприємства, якого підозрюють в розкраданні близько 45 млн рублів, виділених на ремонт крейсера "Адмірал Кузнєцов".
авіаносец
Нагадаємо, після єдиної умовної бойової операції у Сирії, під час якої російський корабель здебільше лякав своїх "супротивників" з країн НАТО багатокілометровими викидами диму та втратами палубної авіації (за 20 днів знаходження у берегів Сирії було втрачено МіГ-29К та Су-33), авіаносний крейсер став на ремонт (у 2017 році).

Однак у жовтні 2018 року ремонтні роботи, котрі за планом мали бути завершені у 2020 році, стали на паузу після того, як після плавучий док ПД-50 в Мурманську, де ремонтувався авіаносець, затонув. Крім цього, під час цього інциденту на палубу "Адмірал Кузнєцов" впав кран.

Окремі джерела стверджували, що так виглядає маршрут авіаносного крейсера РФ з космосу
Впавший на палубу авіаносного крейсера кран

Зрозуміло, що російські чиновники відразу "заспокоїли" росіян, щодо подальшого розвитку ремонту.

Авіаносец
У грудні 2019 року багатостраждальний авіаносець ще й трошки згорів... Збитки від пожежі, за попередніми оцінками сягали суми у $1,53 млрд

"За попередніми оцінками - не існує ніяких істотних пошкоджень, здатних вплинути на терміни виконання ремонту", - повідомив представник заводу де проходив ремонт крейсеру.

Однак, як можна побачити, йде 2021 рік, а ніяких істотних змін в прогресі ремонту немає. Що й не дивно, адже єдиний плавучий док, де можна доремонтувати авіаносний крейсер знаходиться дуже далеко – на Далекому Сході РФ.

авіаносець
Станом на 8 березня поточного року "Адмирал Кузнецов" продовжує перебувати в "коматозному стані" і ніяких реальних строків його відновлення наразі не існує.
авіаносець
Своєю чергою, через нерозв'язні ускладнення з ремонтом єдиного російського авіаносця, винищувачі МіГ-29К зі складу 100 корабельного авіаполку (які власне базувалися на цьому кораблі) було перебазовано на аеродром "Рогачёво" Північного флоту РФ, що розташований на архіпелазі Нова Земля, для "дослідного бойового чергування". А влада РФ продовжує шукати чергових "стрілочників".

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: