На російських багнетах: У партії Путіна вже заговорили про "референдум" з приєднання "братнього" Казахстану

Поки в Казахстані тривають масштабні протести, у путінській партії "Єдина Росія" уже не проти скористатися ситуацією для "відродження СРСР". Наприклад, депутат Держдуми Султан Хамзаєв уже пропонує провести референдум, зазначають Патріоти України.

Вочевидь, прибічникам Путіна мало Союзної держави з Білоруссю. Депутат від "Єдиної Росії" Султан Хамзаєв вважає такий крок "демократичним".

Хамзаєв пропонує референдум

Депутат від путінської партії почав свій допис зі слів "Центральна Азія – російська земля". Потім продовжив словами про те, що підтримка фактичного знищення незалежності та суверенітету Казахстану – його особиста позиція.

Султан Хамзаєв пропонує провести в Казахстані референдум за приєднання до Росії. Аргументом за це він вважає те, що президент Казахстану послуговується російською мовою.

Підтримую проведення референдуму у Казахстані про возз'єднання Казахстану з історичною батьківщиною – Росією. Зазначу, що сам президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв усі свої заяви робить російською. Вважаю, це буде гарним виявом справжньої демократії,
– заявив Хамзаєв.

Путінський депутат підтримує приєднання Казахстану до Росії / Фото з фейсбуку Султана Хамзаєва

Росія і протести в Казахстані: головне

  • У Казахстані від 3 січня 2022 року тривають масові протести. Росія, як звично, не могла залишитися осторонь і не втрутитися в ситуацію.
  • Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв закликав Організацію Договору колективної безпеки (Білорусь, Вірменія, Киргизстан, Таджикистан, Росія і Казахстан) ввести війська.
  • Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що ОДКБ введе війська на невизначений термін.
  • Росія першою відправила свій контингент до Казахстану. За словами мешканки Алмати, до введення російських військ в країні ставляться неоднозначно.
  • У МЗС Росії вже встигли заявити, що протести в Казахстані "організовані з-за кордону".

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...