На російських складах зберігаються мільйони тонн: У Повітряних силах розповіли про найбільшу загрозу для неба України

Більшу загрозу для України, аніж російські ракети, становить ворожа авіація. Тож Україні треба захистити своє небо, аби на міста не падали авіабомби, які знищують все на своєму шляху. Таких бомб у Росії мільйони тонн на складах. І це загрожує повторенням сценарію Маріуполя. Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у прямому ефірі спільного інформаційного марафону UAразом на українських телеканалах, передають Патріоти України.

"Наше завдання на сьогодні, передусім, Повітряних сил, зенітно-ракетних комплексів та винищувачів – це прикрити небо, щоб не допустити появи тут ворожої авіації", – зауважив Ігнат.

Він пояснив, якщо російська авіація використовуватиме не ракети, а бомби вільного падіння, це загрожує сценарієм того, що було в Маріуполі. Таких бомб на російських складах зберігається мільйони тонн.

"Ми ж бачимо, що відбувалося з Маріуполем та іншими прифронтовими містами, коли тактична авіація залітає і скидає бомби по 500 кг, які руйнують фактично все на своєму шляху", – нагадав речник командування Повітряних сил.

Він також повідомив, російська авіація не залітає в повітряний простір України вже 2,5 місяця. Його контролюють українські сили. "Залишилося дочекатися, коли Захід надаватиме нам системи та винищувачі, і ми зможемо самотужки закрити небо", – зауважив Ігнат.

"України тут більше не буде": Пасічнику з Харківщини оголосили підозру за любов до РФ (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 19:51

Слідчі оголосили підозру 65-річному жителю селища Садовод у Великобурлуцькій громаді, який підтримував російських окупантів та публічно закликав односельців не визнавати державний суверенітет України, передають Патріоти України. Чоловік радів приходу о...

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...