На саміті G7 обговорять поставку Україні F-16

Президент Європейської Ради Шарль Мішель повідомив, що на саміті лідерів країн "Великої сімки" розглянуть можливість передачі Україні винищувачів F-16. Про це Мішель сказав на пресконференції перед початком саміту лідерів G7 (Німеччини, Великої Британії, США, Канади, Франції, Італії і Японії), який 19-21 травня відбувається у японському місті Хіросіма, передають Патріоти України.

"Сьогодні у нас є нагода обговорити цю тему разом з Джо Байденом та іншими членами G7. Ми зробимо оцінку додаткового рівня підтримки, яка буде потрібною", - сказав Мішель.

Як відзначив Мішель, дуже зрозуміло, що Україна потребує більше військової техніки.

За його словами, в ЄС вирішили створити систему для збільшення рівня виробництва боєприпасів.

"Ми повинні прискорити наші зусилля. З точки зору винищувачів, ви імовірно бачили, що деякі країни оголосили про коаліцію для того, аби розпочати навчання пілотів. Ми обговоримо цю тему сьогодні зі Сполученими Штатами та іншими партнерами", - сказав Мішель.

Нова військова допомога від Німеччини для України: "Улюблені подарунки" для окупантів

четвер, 9 травень 2024, 22:41

Німеччина спільно зі Сполученими Штатами Америки передасть Україні додаткові системи залпового вогню HIMARS. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час спілкування з журналістами, передають Патріоти України. "Спільно з американцями...

"Це складна історія": 10-річна дівчинка запитала Туска, чому НАТО не відправить війська в Україну

четвер, 9 травень 2024, 22:15

Північноатлантичний Альянс не хоче відправляти свої війська в Україну, бо вважає, що це може призвести до ядерної війни. Про це сказав прем'єр-міністра країни Дональд Туск у розмові з 10-річною дівчинкою. Дитина запитала у нього, чи не можна відправити...