"На щастя, ми маємо": Лукашенко похвалив Берію за створення ядерної зброї

Диктатор Олександр Лукашенко, який незаконно захопив владу у Білорусі, похвалив одного з найкривавіших представників сталінського режиму Лаврентія Берію за ядерну зброю, передають Патріоти України.

Свою оцінку створення у СРСР атомної бомби він озвучив у четвер, 1 вересня, під час відкритого уроку "Історична пам’ять — дорога у майбутнє". За словами Лукашенка, без ядерної зброї існування Білорусі опинилося б під питанням, оскільки її нібито одразу захопили б країни Заходу.

"Нас би давно перемололи і розтоптали, якби не боялися", — заявив узурпатор. При цьому той факт, що у Білорусі ядерної зброї не має, його анітрохи не збентежив, оскільки він вважає її однією державою з РФ.

"Ми сьогодні існуємо і ще хрестовий похід звідти так не почався через Білорусь далі на схід, тому що цей Берія був, який очолив процес створення ядерної зброї… Яка, на наше щастя, у нас є. В даному випадку у Росії", — пояснив Лукашенко.

Радянську програму зі створення атомної бомби було розпочато у 1943 році. Керівником проекту став Берія, який обіймав посаду наркома внутрішніх справ СРСР.

"Ми не збираємося": У ЗСУ відповіли на чутки про відведення з фронту танків Abrams

неділя, 28 квітень 2024, 10:56

У Збройних силах України спростували чутки про відведення американських танків Abrams з фронту. У війську зазначили що не мають наміру ховати від окупантів те, що "зазвичай примушує ховатися їх самих". Про це заявили бійці 47-ї окремої механізованої б...

Оце так: Німеччина категорично проти вилучення активів РФ на користь України

неділя, 28 квітень 2024, 10:50

Німеччина виступає категорично проти спроб вилучити частину майже 300 мільярдів доларів заморожених активів Кремля. Про це пише The Wall Street Journal, передають Патріоти України. Як передає видання, у Німеччині побоюються, що це створить прецедент і ...