"На щастя, таких країн небагато": Данілов натякнув, чому у Словаччині відмовилися від підтримки України

Секретар РНБО Олексій Данілов переконаний, що вплив російської агентури у Словаччині — шалений. Результати місцевих виборів підтверджують, що РФ намагається роздмухувати ситуацію в Європі. Про це Данілов сказав в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

На його думку, у світі зараз існує певний розподіл країн. Частина демократичних держав, які підтримують права людини, свободу слова, розуміють цінності, вони підтримують Україну. Водночас на бік Росії стали всього близько 7 держав. Але є й ті, які хочуть просто спостерігати. "Є партнери, які починають потихеньку спостерігати чим все це буде закінчуватись. Чи багато таких країн? Ні, таких країн небагато", - сказав секретар РНБО.

Данілов додав, що у Словаччині, де перемогла антиукраїнська сила, вплив російської агентури дуже великий. "І я можу сказати, що це право вибору народу Словаччини, який зробив такий вибір. Але майте на увазі - вплив російської агентури в Словаччині просто шалений. Вони спочатку були в Празі, але за рахунок того, що їх там трохи "поганяли", вони перебралися в Братиславу. І те що ми на сьогоднішній день бачимо - це вплив РФ, яка намагається роздмухувати ситуацію в Європі", - сказав Данілов.

Вибори у Словаччині

У Словаччині на виборах, за попередніми підрахунками голосів, перемогу здобула проросійська партія експрем’єра Роберта Фіцо.

Фіцо не приховує своїх симпатій до Кремля та звинувачує міфічних "українських нацистів і фашистів" у тому, що вони спровокували диктатора Путіна розпочати вторгнення, повторюючи неправдиві наративи РФ.

Після перемоги на виборах Фіцо заявив, що його країна має "більші проблеми", ніж допомога Україні.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...