"На що був розрахунок, коли вбивали Ірину Фаріон?": Портников назвав головний інтерес Росії

Журналіст Віталій Портников вважає, що після невдач на полі бою ворог почав активно знищувати інфраструктуру та застосовувати політичні вбивства. Таку думку він висловив в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"На що був розрахунок, коли вбивали Ірину Фаріон? Ми ж розуміємо на що. Вважалося, що українці між собою посваряться якраз на цій лінії, одні будуть казати: о, вона була реальною орлицею української мови, - а інші будуть говорити: о, вона плямувала російськомовних. Це ще раз говорить, що росіяни, які організовують плани спецоперацій по дестабілізації України, нас дуже погано знають. Ми об'єднані, попри політичні погляди від ліберальних до ультрарадикальних і ультраконсервативних, ідеєю української державності, бо ми розуміємо, що це наш спільний човен. Вони цього просто не розуміють, що ніхто не буде сваритися з приводу постаті Ірини Фаріон, а всі будуть охоплені жахом і роздратуванням з приводу її загибелі, з приводу такого підступного вбивства", - наголосив медійник.

Портников вважає, що дестабілізаційна кампанія зі сторони ворога буде продовжуватись і надалі. "За великим рахунком, це ж теж абсолютно логічні речі. Ми завжди запитували: а чому в період зими 2022-2023 років не було так зруйновано енергетичну інфраструктуру, як це зроблено зараз? Тому що росіяни сподівалися прорватися на території, де вони зараз руйнують інфраструктуру. Вони вважали, що дуже швидко захоплять ці території своєю владою й не хотіли потім викладати зайві рублі для відновлення своєї ж енергетичної інфраструктури. Зараз в них немає ніякого розуміння, чи зможуть вони взагалі ці території контролювати, а таким чином у них немає жодного інтересу до збереження інфраструктури", - пояснює він.

Журналіст розповідає, що раніше Росії були непотрібні політичні вбивства, проте з подіями на фронті все змінилося.

"Вони вважали, що й так вирішать ситуацію - просто будуть заходити й вбивати по списках, які вже розроблені у федеральній службі безпеки Російської Федерації. Тепер вони розуміють, що нікуди не зайдуть, значить потрібно знищувати людей поштучно, так би мовити. До речі, багато хто завжди запитував у Володимира Путіна, що ж таке денацифікація, - оце воно і є. Вбивство Ірини Фаріон - це один із моментів денацифікації України, фізичне знищення людей, які висловлюють альтернативні кремлівським погляди", - підсумував Портников.

"Для мене це дуже болюче питання": Зеленський розповів про втрати в українській армії, які ростуть щодня

понеділок, 22 липень 2024, 10:39

Президент Володимир Зеленський заявив, що знає, скільки Збройні сили України втрачають людей кожного дня, передають Патріоти України. "Для мене це дуже болюче питання і дуже важливе. Я кожного дня, на жаль, бачу ці зміни і вони не в позитивну сторону. ...

Результати були "похмурими": Politico розповіло, хто переконав Байдена вийти з президентських перегонів

понеділок, 22 липень 2024, 10:30

Президент США Джо Байден вирішив зняти свою кандидатуру з виборів після зустрічі з двома найближчими помічниками, передають Патріоти України з посиланням на Politico. Стів Річетті та Майк Донілон, давні соратники Байдена, приїхали до нього в Делавер у...