На щось натякають? Росія дивно пояснила нарощування військ біля українського кордону

У Федеральній службі безпеки Росії назвали причину нарощування військ біля українського кордону. Україну звинуватили в "недружніх діях". Про це заявив в інтерв'ю "РИА Новости" перший заступник директора ФСБ Росії - керівник Прикордонної служби Володимир Кулішов, передають Патріоти України.

За його словами, прикордонні підрозділи РФ мають у своєму розпорядженні все необхідне для виконання завдань з охорони державного кордону в мирний час і в разі загострення обстановки.

"Враховуючи динаміку розвитку обстановки на даному напрямку, а також недружні дії української сторони щодо Російської Федерації, нами вживаються адекватні заходи щодо зміцнення і збільшення щільності охорони державного кордону, а також планового нарощування її технічного оснащення", - сказав Кулішов.

Зазначимо, з початку квітня РФ почала стягувати війська до кордонів України. За даними СБУ, російських військових розмістили на п'яти напрямках. Такі дії Росії засудили США, країни ЄС, а також НАТО.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу наказав з 23 квітня почати повертати в пункти постійної дислокації війська, які були задіяні в навчаннях в Південному військовому окрузі. Втім, в Державній прикордонній службі України заявили, що РФ відвела війська тільки в одному напрямку.

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...