На "Ширлані" випробовували нові реактивні снаряди для "Градів" (відео)

«Тайфун-1» випробували на Миколаївщині

В рамка випробувань реактивна система залпового вогню БМ-21 «Град» відстрілялась боєприпасами «Тайфун-1» на полігоні «Широкий лан», повідомляють Патріоти України з посиланням на Міноборони.

Випробування українських реактивних снарядів тривали два дні – 17 та 18 серпня 2021 року. Розробник нових снарядів – Державне підприємство «КБ «Південне» з міста Дніпро.

Пуски – успішні, завдання випробувань виконані в повному обсязі!, – написали у пресрелізі держпідприємства.

Відео пусків:

Попередні стрільби відбулись наприкінці липня 2021 року на Державному випробувальному полігоні «Алібей», разом з реактивними снарядами відстріляла модернізована ракетна установка «Точка-У».

Стрільба реактивним снарядом «Тайфун-1» з РСЗВ БМ-21 «Град»

У травні цього року боєприпас випробовували на середню дальність та кучність, а у квітні минулого року реактивні снаряди стріляли на максимальну дальність, а самі стрільби провели на Одещині.

Реактивний снаряд «Тайфун-1» має збільшену до 40 км дальність стрільби.

Роботи по снаряду «Тайфун-1» виконуються у межах відповідної дослідно-конструкторської роботи відповідно до договору із Міністерством оборони України у кооперації з підприємствами вітчизняного оборонно-промислового комплексу.

Пуск 122-мм реактивного снаряду «Тайфун-1» 29 квітня 2020 року

Окрім ДП «КБ «Південне» до розробки залучено Павлоградський механічний завод, ДП «ВО «Південний машинобудівний завод», ДП «НВО «Павлоградський хімічний завод», ДП «НВК «Фотоприлад», ДП «Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів» та інших виконавців.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...