На совісті комуністичної верхівки Китаю десятки тисяч жертв по всьому світу: Розвідка США наполягає, що КНР приховала реальні масштаби пандемії COVID-19

Чоловік у масці на тлі прапора Китаю, Ухань, 31 березня 2020 року

Офіційні китайські дані про кількість заражених і померлих у результаті пандемії коронавірусної інфекції є сфальсифікованими, повідомляє агенція Bloomberg із посиланням на секретну доповідь американської розвідки, надану Білому дому, зазначають Патріоти України.

Джерела Bloomberg не надали жодної додаткової інформації про доповідь. Китайська влада повідомила про 82 тисячі випадків зараження і 3 тисячі 300 смертей у результаті епідемії, що почалася, згідно з версією Пекіна, наприкінці грудня в Ухані.

Станом на ранок 2 квітня у Сполучених Штатах виявлено понад 215 із половиною тисяч заражених, загинули понад 4 тисячі людей. «Суть у тому, що ситуація була б кращою, якби Китай був більш відкритим. Зараз очевидно, що задовго до того, як світ дізнався, що Китай зіткнувся з інфекцією, можливо, за місяць до цього епідемія була реальністю в Китаї» , – сказав в інтерв'ю CNN 1 квітня віцепрезидент США Майк Пенс. За словами президента Трампа, він не отримував звіту американської розвідки, але дані, надані Пекіном, виглядають щонайменше неповними.

Реальна картина розвитку епідемії в Китаї важлива для моделювання поширення коронавірусу в світі і оцінки ефективності заходів боротьби з ним. Як заявила 31березня імунолог Дебора Біркс, що є радником адміністрації Трампа з проблеми коронавірусу, інформація, надана Пекіном, вплинула на висновки і дії урядів різних країн.

В останні дні з'явилася інформація, що похоронні будинки в Ухані отримали незвично велику кількість урн для поховання. Є повідомлення, що за отриманням праху родичів стоять черги, що може свідчити про значно вищий рівень смертності в результаті пандемії. За деякими підрахунками, число померлих може перевищити 40 тисяч. Офіційне число померлих в Ухані – 2,5 тисячі.

Готовий на 95%: У Раді розповіли, що буде із новим законопроєктом про мобілізацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:44

Законопроєкт про мобілізацію станом на четвер, 28 березня, готовий на 95%. Комітет Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки закінчив розгляд 4051 з 4266 правок до документа. Але це не означає, що він готовий до голосування. Пр...

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...