На судні була християнська реліквія, придбана за 40 млн: Адмірали РФ запевняли в невразливості "Москви"

На затопленому крейсері “Москва” зберігалася маленька християнська реліквія, яку РПЦ передала російському флоту для захисту. Крім того, про «невразливість» корабля заявляв командувач Чорноморського флоту РФ адмірал Осіпов ще в лютому, передають Патріоти України.

У лютому 2020 року в РПЦ розповіли журналістам, що на флагмані ЧФ РФ «Москва» зберігатиметься частка Хреста Господнього. Це шматочок дерева розміром всього кілька міліметрів, який знаходиться всередині металевого Хреста XIX століття, а той, в свою чергу, зберігається в спеціальному ковчезі.

“Ця реліквія перебувала в католицькому храмі, була придбана московськими меценатами, які побажали залишитися невідомими, і саме їхня воля була передати її на флот. На крейсері “Москва” є корабельний храм, де проводяться служби”, – заявив тоді протоієрей РПЦ Сергій Халюта.

Російський опозиційний журналіст Олександр Невзоров пише в Telegram, що путінські адмірали були абсолютно впевнені в невразливості «Москви», зокрема завдяки «чудотворній силі» трісочки, яка прикрашала інтер’єр крейсера.

“Це була трісочка, чарівна магічна трісочка, здатна відводити від корабля ракети і торпеди. Трісочку купили за 40 мільйонів доларів, її притягнув і вручив Степашин <…>. Трісочка за 40 млн., як відомо, не спрацювала і разом з крейсером вирушила на дно», – зазначив Невзоров.

Про те, наскільки російські адмірали були впевнені в непотоплюваності «Москви», можна судити і за заявою командувача ЧФ РФ Осіпова. Російські ЗМІ активно поширювали заяви адмірала про те, що він нібито особисто перевірив здатність крейсера “Москва” відбивати ракетні удари з повітря.

Росіяни захопили село Роботине, наріжну точку протистояння на Запоріжжі - Bild

неділя, 19 травень 2024, 7:38

Чекаємо на роз'яснення офіційних осіб. Наразі українська сторона не підтверджувала погану новину щодо ситуації в Запорізькій області. Повномасштабна війна в Україні триває, і російські окупанти захопили село Роботине (Запорізька область). . Погану нов...

"Полювання" вдалося: Прикордонники показали відео знищення гармати та бліндажа окупантів біля Вовчанська (відео)

неділя, 19 травень 2024, 7:30

16 травня Держприкордонслужба опублікувала відео знищення гармати та бліндажда російських окупантів у районі Вовчанська Харківської області. У коментарі до відео зазначається, що прикордонники бригади Сталевий кордон під час проведення аеророзвідки на ...