На свята варто чекати "сюрпризів": Експерт пояснив "затишшя" у масованих ударах РФ по Україні

На свята варто чекати "сюрпризів": експерт пояснив "затишшя" у масованих ударах РФ

Понад місяць Росія не здійснює масованих атак по Україні. Остання така атака була проведена ще 9 березня з пуском 68 ракет, відзначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

Але це не вказує на те, що у Росії закінчилися ракети, додав він: "Російський ВПК продовжує виробництво основної ракетної номенклатури Х-101, Х-59, х-31, Х-38, КРМБ "Калібр" та інші. Загальний показник поповнення боєкомплекту у них становить 2-5 ракет тієї чи іншої номенклатури на добу.

Коваленко пояснив, що в залежності від поставок контрабандних запчастин, обсяги виробництва можуть становити від 60 до 150 ракет на місяць.

"Але в основному в менший бік, ніж у більший, оскільки поставки ці займають більше часу і не завжди здійснюються у термін, а залежність від них критична", - написав Коваленко.

На його думку, спостерігаються, найімовірніше, два явища: "Перше - це накопичення боєкомплекту, з урахуванням його розтрати за 2022 рік. Друге - зміна пріоритетів. Не виключаю, що окупанти усвідомили безперспективність ударів по енергетичній інфраструктурі і перебирають варіанти, вибирають нові цілі".

Коваленко підкреслив, що поки рано розслаблятися, "тим більше, що у окупантів завжди спрацьовують маніакальні інстинкти на свята і дати". "Великдень, 1 травня, 2 травня, 9 травня... Тригерів, що активізують їх терористичну ментальність, безліч", - додав експерт.

Не зважаючи потуги з москви: Шикарна яхта Медведчука "Royal Romance" перейшла під синьо-жовтий прапор. В АРМА пояснили значення прецеденту для України

четвер, 16 травень 2024, 0:18

92-метрова яхта "Royal Romance" набула статусу українського судна. Це означає національну приналежність судна, на яке поширюється юрисдикція України. . Заарештована яхта "Royal Romance", яка належала проросійському політику Віктору Медведчуку, отримал...

Естонія першою в ЄС погодила використання заморожених активів РФ на відновлення України

середа, 15 травень 2024, 23:01

Парламент Естонії 15 травня проголосував за закон, який дозволить використовувати заморожені російські активи на користь України. Про це повідомив міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна. . За його словами, ця ініціатива Естонії на крок наблиз...