На Таврійському напрямку ЗСУ просуваються по 50-200 метрів за добу, - спікер пресцентру

Сили оборони України продовжують рухатися вперед на Таврійському напрямку, вибиваючи звідти російських окупантів. Там українські військові просуваються на відстань від 50 до 200 метрів за добу. Іноді ж руху вперед взагалі немає – це робиться для збереження життів наших захисників. Про це у понеділок, 11 вересня, в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказав речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун, передають Патріоти України.

"На цьому етапі ми просуваємося по 50-100-200 метрів на добу. Інколи це кілометри. А інколи руху немає взагалі, тому що потрібно закріпитися і захистити особовий склад", – пояснив він.

Штупун підтвердив, що на цю ділянку фронту, зокрема на Запорізький напрямок, росіяни постійно підтягують резерви, бо вони втрачають особовий склад. Підкріплення загарбники стягують як із тимчасово окупованих ними районів, так і з території РФ.

"Також ворог безуспішно намагається повернути втрачені позиції або ж намагається відволікти наші підрозділи. Він використовує у обороні, зокрема, свої повітряно-десантні війська, але на штурми кидає зазвичай якісь територіальні війська і так звані штурмові загони", – сказав Штупун.

Загалом, за його словами, із початку літнього наступу воїни з ОСУВ "Таврія" звільнили вже понад 255 квадратних кілометрів української землі. Українські військові просуваються (за останній тиждень – ще на 4,8 кв. км), а росіяни прораховуються та припускаються помилок.

Для ще більшої ефективності нашим військовим потрібні засоби протидії російській авіації, засоби посилення української авіації і засоби дистанційного розмінування, сказав речник.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...