На Тернопільщині прогриміли вибухи, збито кілька ворожих ракет (фото)


Вдень 14 червня в Тернопільській області прогриміли вибухи. За кілька хвилин до цього в регіоні було оголошено повітряну тривогу. Жителів Тернопільщини закликали бути в укриттях. Про це у Telegram повідомив тернопільський міський голова Сергій Надал, передають Патріоти України.

За словами мера Тернополя, після оголошення повітряної тривоги вибухи було чутно в області. Він попросив не ігнорувати попередження про небезпеку.

Зі свого боку голова Тернопільської обласної військової адміністрації Володимир Труш у Telegram зазначив, що про всі обставини та наслідки ворожої атаки буде повідомлено пізніше. Також він попросив місцевих мешканців не коментувати та не публікувати фото та відео з наслідками вибухів. Крім того, в області вже помітили стовп диму після вибуху.

Пізніше мер Тернополя та голова ОВА повідомили, що в області спрацювала система протиповітряної оборони. "Тернопільщина. Працює ППО. Залишайтесь в укриттях. Не фотографуйте і не коментуйте. Не працюйте коригувальниками вогню", – написав Володимир Труш.

За словами тернопільського міського голови, перехоплена українською протиповітряною обороною ракета також несе загрозу. "Навіть перехоплена ракета нашими силами протиповітряної оборони змінює свою траєкторію і несе загрозу. Якщо ви побачили уламки збитої ракети, не підходьте близько і не торкайтеся. Одразу викликайте поліцію і рятувальників", – зазначив мер Тернополя.

Глава ОВА зазначив, що сили протиповітряної оборони збили кілька ворожих ракет над Тернопільщиною. "Фахівці виїхали на місця падіння збитих ракет. Попередньо – жертв та руйнувань немає. Інформація уточнюється. Закликаю негайно йти в укриттях під час повітряних тривог", – заявив Труш. Примітно, що приблизно в такий же час, крім Тернопільської області, вибухи було чутно на Львівщині. Станом на 13:00 у більшості регіонів України було оголошено повітряну тривогу.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...