На Тетяну Чорновіл ДБР завело справу за напад на представника ЗМІ

Колишньому нардепу Верховної Ради Тетяні Чорновіл Державне бюро розслідувань повідомило про порушення проти неї кримінальної справи за статтею про перешкоджання професійної діяльності журналіста. Про це повідомляється на сайті ДБР.

Детективи стверджують, що 18 жовтня минулого року Чорновіл, перебуваючи в будівлі суду, заважала працювати журналісту. Екс-парламентарій забрала у представника мас-медіа телефон, чим перервала запис судового засідання.

У повідомленні ДБР, правда, не вказується ім’я колишнього нардепа. Однак, як стверджує «Інтерфакс-Україна», мова йде саме про Чорновіл, яка в попередньому скликанні парламенту входила у фракцію «Народний фронт».

Співрозмовник агентства розповів, що слідчі розслідують події, що мали місце під час засідання Апеляційного адміністративного суду Києва при обранні запобіжного заходу екс-нардепу з фракції “НФ” Сергію Пашинському.

За даними ДБР, у разі, якщо вина Чорновіл буде визнана судом, їй загрожує штраф розміром до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, що це не єдиний випадок переслідування Чорновіл з боку ДБР. Бюро їй загрожує ув’язненням терміном від 2 до 5 років за те, що вона не санкціоновано (через паркан) проникла на брифінг першого заступника ДБР Олександра Бабікова і намагалася кинути в нього телефоном.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...