"На тій стороні десь штук 15 БТГ": Арестович назвав три ймовірних цілі російських військ під Херсоном

Російські окупанти завершують формування угруповання на херсонському напрямку, його завданнями може бути похід у бік Миколаєва, Кривого Рогу або зупинка наступальних дій ЗСУ в районі траси Миколаїв-Херсон (поблизу селища Посад-Покровське). Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович під час прямого ефіру з Марком Фейгіним, передають Патріоти України.

За його словами, росіян також турбують плацдарми ЗСУ на березі річки Інгулець в районі Давидового Броду. "На тій стороні десь штук 15 БТГ - на правій, на лівій в якості ближніх тилів 4-6. Ще є угрупування трохи південніше, яке там добирає. В цілому на театрі [бойових дій] близько 30", - розповів він.

Відповідаючи на питання, чи достатньо цих сил для початку наступу на Миколаїв, Арестович повідомив, що ці БТГ "биті й дуті". "Це міцно пошарпані війська, які не можуть похвалитися повним штатом, настроєм", - додав він, підтвердивши три успішних удари ЗСУ по складах боєприпасів в Херсонській області. Напередодні, зазначив Арестович, під удар потрапив Антонівський залізничний міст.

На думку Арестовича, окупанти, які знаходяться на Херсонському напрямку - "небіжчики і смертники". "Мені їх по-людськи шкода, а по - військовому - ні", - сказав він.

Арестович також переконаний, що ресурсів для наступу у ворога на півдні немає. У тому числі через успішні удари ЗСУ по мостах через Дніпро.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...