На тлі "гарячих" чуток: У Молдові відповіли, чи може Україна ввести свої війська до Придністров’я

Україна не може сама ухвалити рішення про введення своїх військ до невизнаного Придністров’я у Молдові. Але було б бажано, щоби Молдова разом з Україною вирішили питання присутності російських військ у регіоні. Про це ексміністр оборони Молдови Анатолій Шалару сказав у ефірі "Київ24", передають Патріоти України.

Шалару відповів, чи може Україна без дозволу Молдови ввести війська до Придністров’я. "Багато хто каже і запитує у мене, чи може Україна без дозволу Молдови це зробити. Україна хоче вступити до Євросоюзу, і Україна дотримується усіх міжнародних угод. Україна не нападатиме практично на Республіку Молдова", – зауважив ексміністр оборони.

"Було б бажано, на мій погляд, якби Молдова разом з Україною вирішили питання присутності російських військ у Придністров’ї. Але Республіка Молдова розглядає жителів Придністров’я як громадян Республіки Молдова, і не може починати якихось воєнних дій проти своїх громадян", – пояснив Шалару. Він додав, що відповідно до молдовських законів, армія країни не має права воювати з Придністров’ям, "тому що армія не може воювати проти свого народу".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...