На тимчасово окупованій Херсонщині військові РФ масово та жорстоко ґвалтують дітей, на очах у батьків, - Денісова

Росія використовує зґвалтування та сексуальне насильство в інших формах як тактику ведення війни, систематично, повсюдно і з вражаючою жорстокістю, передають Патріоти України.

За останню добу на телефонну лінію психологічної допомоги звернулися особи з Олександрівки Херсонської області, які розповіли про факти сексуального насильства окупантами. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова.

Українська омбудсменка розповіла про жаливі випадки зґвалтувань:

  • Двоє дівчаток 12 та 15 років зґвалтовані російськими солдатами.
  • Дівчинка 6 місяців, росіяни ґвалтували чайною ложкою.
  • Двоє хлопчиків-близнюків дворічного віку разом з мамою були вдома. Увірвалися 5 загарбників, один тримав матір, решта по двоє гвалтували малюків орально та анально. Діти загинули від отриманих розривів та втрати крові.
  • Трирічного хлопчика на очах у матері зґвалтували два окупанти, від отриманих травм дитина померла.

"Прошу заступника Генерального секретаря ООН - Спеціального представника з питань сексуального насильства в умовах конфлікту Прамілу Паттен в рамках свого мандату ініціювати проведення відповідними органами рф розслідування цих фактів та притягнення до відповідальності винних осіб, а також вжиття заходів для попередження вчинення сексуального насильства російськими військами", - написала вона.

Денісова закликає світову спільноту забезпечувати запровадження персональних санкцій проти політичних лідерів, військових командувачів росії та виконавців злочинів.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...