На "Уралвагонзаводі" вивчають захоплений у ЗСУ Leopard 2. Експерти оцінили, що то дасть технічно відсталій недоімперії (відео)

Танк Leopard 2 на Уралвагонзаводе

На підприємство російської корпорації "Уралвагонзавод" доставили німецький танк Leopard 2A6, захоплений російськими військовими в зоні бойових дій в Україні. Про це 2 жовтня повідомили в Defence Blog із посиланням на прес-службу компанії, передають Патріоти України

Трофейний танк був залишений екіпажем, ймовірно, через технічну несправність, а не внаслідок бойових дій, і перебуває в досить хорошому стані.

Згідно з поширеною в російських ЗМІ заявою, експерти проведуть аналіз обладнання машини для оцінки її бойових і технічних можливостей.

"Експерти проведуть аналіз вузлів, систем і підсистем танка, щоб оцінити реальний військово-технічний рівень різних систем і самої захопленої машини", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що російські фахівці вже розпочали детальне вивчення машини. Танк було піднято на домкрати, і почалися роботи з його розбирання. Експерти "Уралвагонзавода" аналізують конструкцію танка, включно з вузлами й системами, щоб дати військово-технічну оцінку. Результати дослідження можуть надати важливі дані для російських військових, проте терміни закінчення роботи поки що не називаються.

Leopard 2A6 — один із найсучасніших танків західного виробництва, який активно використовують країни НАТО. Його захоплення надає Росії унікальну можливість вивчити систему, яка активно застосовувалася проти її військ після постачання техніки західними партнерами України.

Проте експерти вважають, що поточні промислові потужності Росії можуть виявитися недостатніми для зворотного проєктування або копіювання танка.

Оглядачі підкреслили, що останній російський танк, Т-90М, був розроблений у відповідь на сучасні західні та американські бронемашини. Однак, як показав аналіз російських танків, захоплених українськими військами, Росія, як і раніше, сильно залежить від іноземних комплектуючих і не зробила значного прогресу в розробці танків за межі технологій 1990-х років.

І хоча вивчення Leopard 2A6 може розкрити деякі аспекти західних технологій, експерти зазначають, що воно навряд чи призведе до будь-яких короткострокових проривів у російському танкобудуванні.

Вже витратили понад 15 мільйонів доларів: Росія платить жителям Молдови за відмову від вступу до ЄС

четвер, 3 жовтень 2024, 14:16

Влада Молдови стверджує, що Росія організувала "мафіозну" мережу, через яку платить молдованам за те, щоб вони проголосували проти вступу до ЄС на референдумі 20 жовтня, а також проти прозахідної президентки Майї Санду на виборах, передають Патріоти Ук...

"Ця остання ескалація...": Загострення на Близькому Сході може вплинути на результати виборів у США, - FT

четвер, 3 жовтень 2024, 12:45

Війна на Близькому Сході може докорінно змінити хід президентських виборів у Сполучених Штатах Америки. Зокрема, загострення між Ізраїлем та Іраном грають не на руку кандидатці в президенти США Камалі Гарріс. Про це йдеться в статті головного оглядача ...