"На увесь фронт у них не вистачить сил": Росія може готувати відволікаючий удар для відтягнення сил ЗСУ, - експерт

Окупаційні війська Росії можуть готувати новий удар для відволікання, щоб відтягнути Сили оборони України і здійснити потужний наступ на іншому напрямку. Про це в ефірі телемарафону розповів керівник Центру військово-правових досліджень, експерт Олександр Мусієнко, передають Патріоти України.

Так, на запитання, чи можуть окупанти готувати відволікальний удар на півдні України, де вони зараз штурмують Роботине на Запорізькому напрямку, він відповів:

"На увесь фронт у них не вистачить сил. А відволікальний – може бути. Я все ж таки думаю, що відволікальний буде на Харківщині. А на півдні він буде на Вугледар. Безумовно, він буде", – сказав Мусієнко.

На його думку, ворог зараз наступає на крайній північній точці флангу на сході, а саме на Харківщині, для того, аби відтягнути туди українські сили. І загарбники наступатимуть на крайній південній точці – це Вугледар на Донеччині.

"Наступ росіян на півдні має психологічно-пропагандистський характер, їм важливо витіснити наші угруповання і задекларувати, що Росія зайняла всі території, які Україна звільнила внаслідок контрнаступу 2023 року", – каже експерт.

Мусієнко наголосив, що ворог побачив, як українські сили почали дуже ефективно діяти в обороні. У нас відбувається концентрація сил.

"Тобто, що у нас зараз відбувається? У нас відбувається концентрація сил. Вони сконцентрували сили на якомусь напрямку. У нас концентрація, ризикована, але виправдана. Тобто, ресурси – туди. Там ворог буде розвивати атаку. Значить, треба блокувати там. Зараз триває така гра, фактично – хто кого переграє. Хто вгадає, де буде удар, і хто скерує туди свої сили, і як будуть діяти. Нас Росія хоче обіграти у тому, щоб вони змогли сконцентрувати сили, а ми не змогли, або нам не вистачило сконцентрувати у відповідь і дати відсіч", – пояснив експерт.

Він сказав, що за ситуацією на фронті треба стежити, і українські підрозділи проводять дуже прискіпливу роботу, аби зрозуміти, де ворог дійсно має наміри здійснити потужний удар, а де ворог буде намагатися просто відтягти українські сили.

F-16 можуть з'явитись в українському небі вже наступного тижня: У Повітряних Силах ЗСУ зробили інтригуючу заяву

четвер, 2 травень 2024, 1:45

Наразі закінчуються останні приготування інфраструктури та заходів захисту дислокацій дорогоцінних для України літаків від повітряних ударів ворога. У Повітряних силах ЗСУ озвучили орієнтир, коли в Україні почнуть "працювати" західні винищувачі F-16 - ...

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...