На війну споряджала дружина: У Білорусі знайшли телефон російського окупанта, який загинув в Україні (фото)

У Білорусі знайдено телефон військового збройних сил РФ, який, за словами знайомого, загинув в Україні. Редакція гомельського видання "Флагшток" отримала в розпорядження втрачений смартфон, який належав майору замкомандира роти з виховної роботи 37 окремої гвардійської мотострілецької бригади ЗС РФ Павлу Юр'янову, передають Патріоти України.

На пристрої, який він втратив у Білорусі, зберігалися фото та особисте листування з дружиною у Viber та товаришами по службі у чатах Telegram та WhatsApp. У телефоні вдалося знайти велику кількість цікавих подробиць. Наприклад, ще перед відправкою до Білорусі, військову куртку та китайську радіостанцію йому придбала дружина, а не видали в армії, що говорить про слабке матеріально-технічне постачання військовослужбовців ЗС РФ.

За інформацією з телефону, вдалося встановити, що місцем проміжної дислокації бригади Юр'янова був Речицький район. Більше того, ще 4 лютого 2022 він написав дружині, що може більше ніколи не повернутися додому.

В одному з чатів також було знайдено шифри переговорної таблиці, що містять назви поселень Гомельської області: полігони Борщівка та Барановичі, н.п. Речиця, н.п. Безуєве. Зазначимо, що у с. Безуєв у січні-лютому 2022 р. розташовувався польовий табір ЗС РФ.

Також у чаті повідомлялося, що своє озброєння та техніку ЗС РФ вивантажували у "кинутому селі". За координатами журналісти встановили, що це село в урочищі Дерновичі на території Поліського радіо-екологічного заповідника.

І саме угруповання, сформоване на захід від річки Прип'ять, брало участь у військових діях у Житомирській області, здійснювало захоплення Чорнобильської АЕС, а також штурмувало північно-західні передмістя Києва. В одній із соцмереж видання запитало про долю Юр'янова його знайомого. Той повідомив, що Юр'янов загинув в Україні у березні 2022 року.

"Зрозумійте, що вони стали насправді жертвами своєї ж пропаганди": Буданов пояснив, що зміниться для України в разі зникнення Путіна

четвер, 28 березень 2024, 18:50

Зникнення Володимира Путіна навряд чи змінить ситуацію з війною. Російське суспільство вже стало жертвою пропаганди і ненавидить Україну та колективний Захід. Про це заявив начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, пер...

Паніка наростає: Росіяни готуються відбивати атаки українських ДРГ у Севастополі, - "Атеш"

четвер, 28 березень 2024, 18:45

Активісти партизанського руху "Атеш" установили, що російські окупанти готуються до відбиття атак українських диверсійно-розвідувальних груп у тимчасово окупованому Севастополі. Про це інформує рух спротиву "Атеш".Партизани постійно відслідковують пере...