На війну "загребли всіх": Експерт назвав головні провали мобілізації в Росії

Мобілізація в Росії з військової точки зору була абсолютно правильною ідеєю, проте її виконання вийшло відверто провальним, заявив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов. "Хотіли як краще, а вийшло як завжди - слава бардаку, який творять в Російській Федерації", - підкреслив він в інтерв'ю "Главреду", передають Патріоти України.

Експерт пояснив, що генштаб ЗС РФ ставив завдання провести часткову мобілізацію з якісним відбором мобілізованих, проте російські воєнкоми перетворили процес в огульну мобілізацію, щоб швидше звільнитися від поставленого завдання, "у підсумку, вони виконали завдання не якісно, а кількісно".

"Іншими словами, військкомам спустили план по мобілізації - 100 тисяч чоловік, а вони загребли всіх, кого змогли, не розбираючись ні зі станом здоров'я, ні з віком – і все, отримайте, розпишіться, вони своє завдання виконали. Саме це зіграло ключову роль і відбилося на якості мобілізації в Росії", - вважає він.

Співрозмовник пояснив, що в підсумку генштаб ЗС РФ не отримав тієї якості мобілізації, на яку розраховував, однак для України цей результат є позитивним.

Він упевнений в тому, що мобілізація в РФ стала визнанням поразки російської армії в Україні. "Згадайте, як напередодні 8 березня Путін, виступаючи по всіх федеральних каналах, запевняв, що ніякої мобілізації резервістів не буде, оскільки Росія проводить "спеціальну військову операцію", тому можна розходитися по домівках і жити спокійно.

Але не минуло й півроку, як Путін оголосив часткову мобілізацію, а воєнкоми на місцях перетворили її на огульну. Тепер все це викличе внутрішній протест в Росії. І в наступну хвилю мобілізації потрібно буде збирати Росгвардію, адже кількість бажаючих піти за повісткою до військкомату буде зменшуватися з кожним днем, причому в геометричній прогресії", - додав Жданов.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...