На Вінниччині священик УПЦ МП напав із хрестом на священика ПЦУ прямо на похоронах захисника України (відео)

У селі Яланець Вінницької області 22 липня під час відспівування загиблого українського військового Олександра Зінівого священник Української Православної Церкви МП о. Анатолій Дудка накинувся на свого колегу із Православної Церкви України настоятеля о. Михайла, коли той звернувся до місцевих мешканців із пропозицією заборонити діяльність УПЦ МП.

Священник УПЦ, озброївшись хрестом, кілька разів ударив свого опонента та зірвав із його грудей наперсний хрест. Відео інциденту опублікував Telegram-канал "Новини Вінниця".

Деякі пабліки, що спеціалізуються на церковній тематиці, пишуть, що настоятель місцевого храму ПЦУ о. Михайло прийшов на похорон і хотів виступити з промовою. Він звернувся до представника місцевої влади та зажадав заборонити діяльність священників з УПЦ.

"Валерію Федоровичу, ви як керівник українського міста, української територіальної громади, забороніть діяльність російських попів на Україні. Це не заради мене. Це заради того, хто зараз лежить у труні", — почав свою промову о. Михайло.

У цей момент одна з жінок у жалобному одязі підійшла до трибуни і попросила припинити проповідь, але священник УПЦ, який чинив заупокійну службу, вчинив агресивніше. Розмахуючи хрестом, він завдав тілесних ушкоджень своєму колезі, після чого втрутилися присутні та розняли церковнослужителів. Після інциденту священник УПЦ став навколішки та доводив, що він не московський, а український священник, який давно служить у селі.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...