На вулицях стоїть страшний сморід: Як окупанти у Маріуполі "організували" поховання тіл

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко розповів про критичну ситуацію із похованням загиблих у місті. Мирні жителі скаржаться на сморід від тіл на вулиці. Також масово надходить хлор у місто для знищення наслідків військових злочинів. Про це він повідомив на своєму Telegram-каналі, передають Патріоти України.

За словами Андрющенко, у Маріуполі дозволили місцевим самостійно проводити ексгумацію та перепоховання з дворів. Експертизу проводять в Ритуальному домі за адресою Нікольське (Володарське) шосе,3, але для цього потрібно отримати довідку від окупантів при пред'явлення тіла на впізнання чи судмедекспертизу.

Наразі мирні жителі масово звозять тіла, у тому числі й тих, хто загинув під завалами. "Трупи буквально складують на вулиці. Місцеві повідомляють, що сморід чутно задовго до візуального наближення. Трупам, яких опізнано, присвоюють номери (саме ці номери можна побачити на табличках у братських могилах). Невпізнаних фотографують і теж присвоюють номери. Незважаючи на щоденний графік роботи кількість трупів зростає кожного дня", - написав радник міськголови.

Він зазначив, що містяни везуть тіла також у Мангуш на подібну процедуру, щоб за хабар у розмірі 10-25 тисяч гривень колаборанти швидше дали довідку і поховали в братській могилі у Мангуші. Це пояснює стрімке зростання такої могили.

Крім того, як інформує Андрющенко, окупанти масово завозять хлор у Маріуполь для використання в братських могилах. Радник міськголови припускає, що це можливо як для санітарних потреб, так і швидкого знищення наслідків військових злочинів.

"Також надходить інформація про "розконсервацію" історичного кладовища "Некрополь" в Центральному районі Маріуполя. Додаємо координати для можливості отримання та перевірки через супутникові знімки", - додав він, заявивши, що рашисти продовжують перетворювати місто на кладовище.


Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...