На виборах до парламенту Польщі націоналісти перемогли з величезним відривом

Згідно з оприлюдненими даними екзит-полу, проведеними центром Ipsos для польських телеканалів TVN24, Polsat, TVP Info, за PiS віддали свої голос 43,6% виборців.

На парламентських виборах в Польщі зі значною перевагою над опонентами перемогла чинна партія влади – “Право і Справедливість” (PiS) Ярослава Качинського, інформують Патріоти України.

Згідно з оприлюдненими даними екзит-полу, проведеними центром Ipsos для польських телеканалів TVN24, Polsat, TVP Info, за PiS віддали свої голос 43,6% виборців. За найближчих переслідувачів – ліберальну “Громадянську коаліцію” - проголосували 27,4% поляків.

До парламенту також потрапляють польські ліві з Союзу демократичної коаліції (11,9%), яких не було в нинішньому складі. П’ятивідсотковий виборчий бар’єр, попередньо, також долають консервативна “Польська коаліція” – 9,6% та націоналістична “Конфедерація” – 6,4%, яка також вперше потрапляє до парламенту.

За попередніми оцінками, явка на виборах в Польщі склала 61,1%. Якщо офіційні результати виборів будуть схожими до результатів екзит-полу, то PiS знову матиме однопартійну більшість в Сеймі та самостійно сформує уряд країни.

Джерело: Укрінформ

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...

Гарно зарекомендували себе у розвідці, та патрулюванні: Бельгія надасть Україні 300 штук італійських броньованих позашляховиків LMV, - ЗМІ

вівторок, 19 березень 2024, 0:04

Бельгія готує пакет військової допомоги для України, який міститиме 300 броньованих позашляховиків LMV, повідомляє видання Shephard Media. Компанія Iveco DV представила LMV 4x4 у 2001 році, як автомобіль із високим рівнем прохідності та захисту броні. ...