На вигляд зовсім діти: Молодики з "Нацкорпусу", які били журналіста по голові ногами, "щиро вибачилися" в присутності своєї жертви та Білецького за скоєне (відео 16+)

Білецький зробив все від нього залежне, щоб не дати владі розпочати кримінвльне переслідування "азовців" по цьому епізодові

Молодикам, які жорстоко били журналіста, по 18 і 19 років.

Двоє молодих чоловіків, які 14 серпня у Києві групою накинулися на журналіста видання "Букви" Олександра Кужельного і били його лежачого ногами по голові, "вибачалися" за цей ганебний вчинок на камеру, зазначають Патріоти України.

При цьому нападники були у масках, які закривали обличчя, вочевидь з міркувань уникнення переслідувань. Біля них стояв голова "Національного корпусу" Андрій Білецький, який спонукав "щиріше вибачатися".

Нападник пояснив свій вчинок тим, що журналіст ніби-то "зливає інформацію" про них.

Олександр Кужельний нагадав, що спершу показав журналістське посвідчення, а вже після цього його почали бити.

"Після того, як я показав посвідчення, мене почали бити. Ви розумієте, що це був напад?", – запитав він.

Під відео користувачі Facebook пишуть:

"Мають нести відповідальність"

"Коли били ногами, морду не ховали за масочкою сцикуни"

"Били натовпом, як шакали"

"Били людину ногами в голову і оце жалюгідне вибачення?!"

"Покарати, щоб це інші знали і на ЗМІ не нападали"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блогерка з TikTok вибачилась за образливі слова щодо української мови

Чоловіки жорстоко побили журналіста біля Офісу президента. Вони поводили себе нахабно щодо фотокореспондента, оточили його натовпом, матюкалися і погрожували йому.

Увага! Запис містить нецензурну лексику!

За фактом нападу і побиття фотокореспондента під час виконання ним редакційного завдання поліція відкрила кримінальне провадження.

Провадження відкрили за статтею "Погроза або насильство щодо журналіста" Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до п'яти років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснює Печерська окружна прокуратура.

За вбивство громадянки США: В Конгресі закликали притягнути Ізраїль до відповідальності

неділя, 8 вересень 2024, 15:03

Демократи в Конгресі приєдналися до Організації Об’єднаних Націй, щоб засудити вбивство громадянки США на Західному березі річки Йордан у п’ятницю. Вони закликали притягнути Ізраїль до відповідальності на тлі зростання напруженості через розширення пос...

"Моя миротворча місія ще не закінчена": Орбан направив лідерам ЄС свій "план"

неділя, 8 вересень 2024, 14:53

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжує роботу над так званою миротворчою місією, в межах якої намагається "запобігти ескалації" повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це він сказав журналістам у суботу, 7 вересня, перед уч...