На виготовлення обладнання піде рік: Французькі ЗМІ показали масштаби руйнувань однієї з ТЕС ДТЕК після ракетних ударів Росії (відео)

Енергетичні компанії закликали західні країни допомогти з енергетичним обладнанням, що необхідне для заміни пошкодженого внаслідок масованих терористичних ударів Росії. Про це йдеться в репортажі французьких ЗМІ, що оцінили масштаби руйнувань на одній з ТЕС ДТЕК після нещодавніх ворожих атак, передають Патріоти України.

Енергетики продемонстрували журналістам повністю знищений ракетою трансформатор. За словами директора теплоелектростанції, це складне обладнання, на замовлення та виготовлення нового потрібно близько року.

"В Україні не обійшли стороною жодну електростанцію. З початку війни ця декілька разів потрапляля під ціль. За словами директора ТЕС, європейська допомога вкрай необхідна. Для українців це пекельна гонка: відремонтуй швидше, ніж росіяни зруйнують… Регулярно співробітники переривають роботу і кидаються в укриття, коли звучать сирени. Незважаючи на небезпеку, ця робота - їхній обов'язок. Але навіть якщо робітники важко працюють, все виправити неможливо. На передовій у цій енергетичній війні вони вже втратили трьох своїх колег, ще 22 отримали поранення" - розповідають автори матеріалу. Втім, запевняє директор ТЕС, поки є сили і ресурси для відновлення роботи, попри небезпеку енергетики будуть це робити і далі.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...