"На випадок повного відключення": У кожному місті України з'являться резервні пункти енергії

У кожному населеному пункті України буде обладнано резервні пункти енергії. Вони знадобляться на випадок повного відключення світла й тепла. Програма створення таких пунктів перебуває на стадії розробки.Про це повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, передають Патріоти України.

Чиновник уточнив, що резервне обладнання для пунктів енергії має бути достатньо потужним. "Йдеться про випадки повного відключення. У кожному населеному пункті будуть створені такі пункти енергії, де люди зможуть у такій стресовій ситуації обігрітися, попити чаю, зарядити гаджет, отримати інтернет тощо", – повідомив Чернишов.

Деякі пункти енергії можуть бути організовані на основі соціальної інфраструктури, наприклад, шкіл, де вже є резервне енергообладнання. А нові точки створюватимуться за рахунок резервів місцевих бюджетів за допомогою міжнародних донорів.

"Йдеться не лише про генератори, а й про мобільні системи водопостачання і так звані "мобільні котельні", які мають забезпечити створення та комфортне функціонування таких пунктів", – наголосив міністр.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...