"На випадок створення необхідних умов": Шойгу заявив про готовність Росії до переговорів із Заходом щодо України

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Москва нібито готова розпочати переговори із Заходом щодо України та щодо "подальшого співіснування". Така готовність, за його словами, "зберігається на випадок створення необхідних умов", передають Патріоти України.

Відповідну заяву Шойгу видав, виступаючи на 10-му пекінському Сяншаньському форумі. Його слова наводять російські пропагандистські ЗМІ.

"На випадок створення необхідних умов зберігаємо готовність до політичних дискусій на реалістичних засадах – як щодо постконфліктного врегулювання української кризи, так і щодо параметрів подальшого співіснування із Заходом в цілому", – сказав глава міноборони країни-агресорки.

Шойгу цинічно додав, що РФ нібито хоче "забезпечити рівноправні відносини між усіма ядерними державами – постійними членами Ради безпеки ООН", оскільки вони несуть "особливу відповідальність" за мир та стабільність у світі.

"Щоб сформувати справедливий, багатополярний світопорядок, потрібно оновити архітектуру міжнародної безпеки, надати їй більшої стійкості", – заявив російський міністр, повторивши пропаганду про "багатополярний" світ.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...