На ЗАЕС через обстріли РФ вимкнули останню лінію, яка зʼєднувала станцію з енергосистемою України, - "Енергоатом"


Російські окупанти 5 вересня знову обстріляли територію ЗАЕС. У результаті чого відключено від мережі енергоблок №6, який тепер забезпечує лише потреби станції.

Через спричинену російськими обстрілами пожежу вимкнулася остання лінія електропередачі, яка з`єднувала вузол Запорізької АЕС з енергосистемою України, розвантажений і відключений від мережі енергоблок №6. Про це повідомила пресслужба НАЕК "Енергоатом".

Сьогодні, 5 вересня 2022 року, внаслідок пожежі, яка сталася через обстріли, була відімкнена ЛЕП 330 кВ ЗаТЕС – Феросплавна, тобто остання лінія, яка з`єднувала вузол ЗАЕС/ЗаТЕС із енергосистемою України.

"Як наслідок – був розвантажений та відключений від мережі енергоблок №6, який зараз живить власні потреби ЗАЕС", - йдеться в повідомленні. Зазначається, що протягом останніх трьох діб російські війська продовжують інтенсивні обстріли території навколо Запорізької АЕС. Ворожим вогнем були пошкоджені й відключені наступні лінії електропередачі:

  • 750 кВ ЗАЕС – Дніпровська,
  • 330 кВ ЗаТЕС – Каховська
  • ЛЕП 330 кВ ЗаТЕС – Мелітополь.

Також пошкоджений АТ 750/330 кВ ЗАЕС. Інші лінії вузла ЗАЕС/ЗаТЕС зазнали пошкоджень раніше.

На Бахмутський напрямок окупанти перекинули армійську авіацію, ЗСУ не вистачає ППО: У Нацгвардії розповіли про ситуацію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:30

На Бахмутському напрямку ЗСУ зараз дуже важко. Після Авдіївки, противник перекинув туди основні зусилля, зокрема бронетехніку, живу силу та армійську авіацію. Про це розповів Офіцер секції планування бригади "Рубіж", Майор НГУ Дмитро Кожубенко в етері ...

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...