На Заході не доб'ються капітуляції України перед Путіним: Росія повинна відповісти за все, - Дуда

Навряд чи Україна погодиться на умови миру з Росією, які передбачали б втрати територій. І якщо окремі політики на Заході вважають, що Київ можна змусити піти на такий крок, вони глибоко помиляються. Москва повинна понести покарання за вбивство росіянами українців. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда, передають Патріоти України.

Як повідомляє rp.pl, він розповів про те, що не вірить у згоду України на умови миру, що передбачають відмову від її територій. І політики на Заході, які закликають до таких поступок Путіну, роблять абсолютно неправильні заяви.

"Я не вірю, що (українці) погодяться на умови миру, який полягатиме у тому, що росіяни віднімуть більше квадратних кілометрів української землі... якщо сьогодні хтось із політиків на Заході розраховує змусити українців поступитися Путіну, як це нещодавно було чутно від пана (колишнього прем'єра Італії) Берлусконі, то це цілком невірно", - сказав Дуда.

Глава польської держави заявив про 100% підтримку України і акцентував увагу на тому, що Росія повинна бути покарана за вбивство українців. Світ не повинен мовчати. Треба, щоб Москва понесла покарання за свої злочини, включаючи виплату військових репарацій і фінансування відновлення української держави.

"Я не можу погодитися - у тому числі і як сусід Росії - з тим, що Росія може безкарно порушувати норми міжнародного права, і світ з цим погодиться. Я не можу змиритися з тим, що Росія вбиває людей в Україні, а світ робить вигляд, що цього не бачить, щоб не було наслідків для вбивць, щоб Росія не виплачувала військові репарації за завдані Україні збитки, щоб не змушувати її просто фінансувати відновлення України", - підкреслив Анджей Дуда.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...