На захопленій Каховській ГЕС скидають воду - затоплює Нову Каховку, під загрозою опинився Херсон

На Каховській греблі, яку захопили окупанти країни-агресорки, росіяни скидають великі об’єми води, яка затоплює Нову Каховку. Зазначається, що на на гідроелектростанції не працює два гідроагрегати. Саме тому працівники змушені скидати воду з Каховського водосховища у більших об’ємах. Про це повідомляє центр журналістських досліджень з посиланням на працівника ГЕС, передають Патріоти України.

"Через захоплення гідроелектростанції ми не маємо змоги відремонтувати два гідроагрегати. Вони не працюють, тому ми змушені скидати воду з Каховського водосховища в такому великому об’ємі. Фактично, ми її просто зливаємо і втрачаємо гроші", – розповів він.

Гідроагрегати на станції не мають змоги відремонтувати через окупацію. Місцеві мешканці повідомляють, що у Новій Каховці вже підтопило набережну і міський парк ім. Степана Фалдзинського. Під загрозою затоплення також опинился навколишні села і навіть Херсон.

До слова, ще наприкінці березня гендиректор ПрАТ "Укргідроенерго" Ігор Сирота повідомляв, що на захопленій росіянами Каховській ГЕС перестав працювати один із шести гідроагрегатів.

Крім того, Центр журналістських досліджень посилається на профільного фахівця, який стверджував, що в разі руйнації Каховської ГЕС наслідки не будуть критичними для людей. "У разі пошкоджень вода вибігатиме тривалий час. Затоплення у прямому сенсі не станеться, але суттєвого підтоплення не уникнути", - сказав фахівець.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...