На заміну розглядають "кварталівця": Банкова готується відправити у відставку Рябошапку, - політолог

Руслан Рябошапка незабаром може позбутися посади генерального прокурора України.

Руслан Рябошапка. Фото: Цензор.НЕТ.

Незабаром президент України Володимир Зеленський може звільнити з посади генпрокурора Руслана Рябошапку. Про це повідомив відомий український політолог Сергій Таран в Telegram, посилаючись на інформоване джерело, передають Патріоти України.

Судячи з його слів, остаточне рішення все ще не прийнято. Однак головний кандидат на важливу посаду вже є, запевняє політолог. "В ОП розглядають призначення генпрокурором нардепа Іонушаса замість Рябошапки, якого планують звільнити вже в середу", - розповів він.

Таран уточнив, що розглядається також варіант з призначенням Іонушаса заступником Рябошапки. Таран нагадав, що Іонушас входить в оточення Зеленського. Він був юристом "Квартал 95" і займався захистом авторських прав. За словами політолога, Зеленського не влаштовує в Рябошапці відсутність гучних посадок. "Зеленському його оточення нав'язує думку, що одна з причин падіння рейтингу - це те, що "весна настала", а "нікого не посадили", і "винен "в цьому саме Рябошапка", - поділився інформацією Таран.

У Росії знищили два тепловози - ГУР Міноборони (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 19:44

У Росії 26 та 28 квітня невідомі спалили два тепловози, повідомляють Патріоти України. Перший тепловоз ЧМЕ-3 був знищений у Владикавказі, другий — марки 2ТЕ10М — в Оренбурзі, повідомили в ГУР Міноборони України. Українське розвідувальне відомство також...

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...