На Запоріжжі окупанти влаштовують між собою перестрілки через розподіл награбованого майна

На тимчасово окупованій території Запорізької області у лавах російських окупаційних військ виникають суперечки через розподіл награбованого майна українців. У деяких випадках доходить до стрілянини. Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної військової адміністрації. Зазначається, що керівництво армії РФ заохочує мародерство, так як не здатне забезпечити військових всім необхідним, передають Патріоти України.

"У зв'язку із незадовільним матеріальним забезпеченням військ окупантів їхнє керівництво заохочує мародерство. На цьому фоні у військових російських окупаційних військ виникають суперечки по розподілу награбованого майна українців, що у деяких випадках призводять до сутичок між собою із використанням вогнепальної зброї", – йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що для вивезення зерна, цинічно награбованого з українських запасів, окупанти проводять розчищення акваторії Бердянського торговельного порту. Разом з тим, до тимчасово окупованого Мелітополя відмічено прибуття залізничного потягу для перевезення зерна. Проводиться його завантаження з метою подальшого транспортування до Росії.

В цілому ж, за даними ОВА, ситуація на Запорізькому напрямку без суттєвих змін. Противник продовжує ведення позиційної оборони, готує тимчасово окуповані населені пункти до кругової оборони, створює опорні пункти на основних дорожніх напрямках.

"Впродовж минулої доби ворог здійснив 42 обстріли позицій українських захисників зі ствольної та реактивної артилерії вздовж усієї лінії зіткнення. … Противник обстріляв цивільну інфраструктуру у районах населених пунктів Гуляйполе, Оріхів, Таврійське, Новояковлівка", – повідомили в Запорізькій ОВА.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...