На Запоріжжі війська РФ мінують не лише ЗАЕС, а й критичну інфраструктуру області, - Федоров

На тимчасово захоплених територіях Запорізької області ворожа армія Росії мінує не лише найбільшу у Європі атомну електростанцію (ЗАЕС), а й об'єкти критичної інфраструктури. Це ставить під загрозу весь світ. Про це повідомив законний мер окупованого Мелітополя на Запоріжжі Іван Федоров в ефірі телемарафону у неділю, 9 липня, передають Патріоти України.

В Мелітопольському районі заміновано водогін, який живить питною водою місто. У самому місті вибухівку закладено на важливих об‘єктах електричних мереж."Ми маємо інформацію про те, що ворог почав мінувати загалом критичну інфраструктуру тимчасово окупованої Запорізької області. У Мелітополі і водогон, який живить місто питною водою, заміновано, і електичні мережі", – зазначив Федоров.

На Запорізькій АЕС, за його словами, в технічних приміщеннях та у машинних залах встановлені мінно-вибухові загородження.

"Ворог ставить під загрозу мешканців окупованих територій і шантажуватиме ядерною безпекою весь цивілізований світ, доки наші героїчні Збройні сили не звільнять і Енергодар, і весь окупований Південь від ворога", – зазначив Федоров.

Напередодні у ГУР повідомили, що російські окупанти продовжують мінування Запорізької атомної електростанції та об'єктів на території стратегічного об'єкта. Розвідка фіксує доставку на ЗАЕС мін та вибухових речовин.

Зокрема, мінно-вибухові загородження з керованих і некерованих протипіхотних мін спрямованого типу фіксуються у технічних приміщеннях та машинних залах станції.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...