На Запорізькому напрямку ЗСУ відтіснили росіян й зайняли позиції на околиці Новодарівки

На Півдні росіяни не відзначаються активністю бойових дій. Вони утримують зайняті позиції та стримують просування наших військових, передають Патріоти України.

Військові Сил оборони на Запорізькому напрямку продовжують тримати оборону міцно. Вони сміливо відповідають ворогу та знищують його живу силу й техніку.

Втрати росіян та покращення тактичного становища ЗСУ

За минулу добу на Запоріжжі наші воїни знищили:

  • особового складу – 26 осіб, 51 поранено;
  • реактивних систем залпового вогню "Град" – 2 одиниці;
  • танків – 2 одиниці;
  • бойових броньованих машин – 1 одиниця;
  • автомобільної техніки – 7 одиниць.

Окрім цього, ЗСУ також пошкодили ворожий вертоліт Мі-8.

Є успіхи наших захисників й у покращенні тактичного становища на Запорізькому напрямку. Російських загарбників вони майстерно відтіснили, зайняли позиції на околиці Новодарівки.

Як працює оборона

На тимчасово окупованих територіях Запоріжжя російські загарбники продовжують чинити терор щодо місцевих мешканців. Але підрозділи Запорізької окремої бригади територіальної оборони продовжують виконувати поставлені завдання. Вони ведуть оборонні дії і завдають втрат ворог по всій довжині лінії фронту в своїй зоні відповідальності.

Також допомагають підрозділи Національної поліції. Вони забезпечують громадський порядок, патрулюють та супроводжують необхідні колони.

Працівники ДСНС постійно перебувають в підвищеній готовності, щоб прийти на допомогу. Вони ліквідовують наслідки боїв на місцевості, де вони тривали, очищують її від мін та інших вибухонебезпечних предметів, гасять пожежі.

Тимчасово непідконтрольними територіями області залишаються населені пункти: Бердянського району, Мелітопольського району, Василівського району, Пологівського району, окрім міста Оріхів та міста Гуляйполе.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...