На зброю і не тільки: Байден хоче надати Україні 33 млрд доларів допомоги

Президент США Джо Байден заявив, що звернувся до Конгресу із проханням виділити для України 33 млрд доларів військового бюджету. З цих коштів 20 мільярдів мають піти безпосередньо на зброю, повідомляють Патріоти України.

"Я щойно підписав заявку до Конгресу з найважливішої допомоги для України – для того, щоб вона могла продовжувати чинити опір путінській агресії. Ми маэмо зробити все від нас залежне, щоб підтримати наших союзників", – сказав він під час брифінгу.

При цьому американський президент наголосив: продовження агресії РФ проти України є неприпустимим. Оскільки "росіяни продовжуватимуть вчиняти свої злочини".

"Щодня українці віддають свої життя. І ми повинні надати їм озброєння та всі необхідні види допомоги, які зроблять ці жертви глибоко осмисленими. І дуже важливо, аби ця допомога була затверджена якнайшвидше", – зазначив Байден. При цьому він підкреслив: Росія є агресором. І весь світ має притягнути її до відповідальності.

"І поки це триває, ми надаватимемо Україні допомогу – як військову, так і гуманітарну", – запевнив американський президент.

За інформацією Reuters, запит Байдена включає в себе:

  • понад 20 млрд доларів на зброю, боєприпаси та іншу військову допомогу;
  • 8,5 млрд доларів прямої економічної допомоги уряду;
  • 3 млрд доларів на гуманітарну та продовольчу допомогу.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...