На Зеленського вивалять весь компромат: Фесенко про те, що чекає під час другого туру перегонів

На думку політолога, більшість прихильників опозиції перейдуть на бік Зеленського через протестне голосування, тому другий тур може перетворитися на референдум проти Порошенка.
Порошенко дуже сподівається на дебати. Ілюстрація: inforesist.org.

Різниця у підтримці виборців лідерів президентської гонки Володимира Зеленського та Петра Порошенка значно більша, ніж показують дані екзит-полів. Таку думку висловив політолог Володимир Фесенко в коментарі ЗМІ, передають Патріоти України.

«Різниця не в 15%, вона більша, реально, об’єктивно. Я вам просто нагадаю дані соціологічних опитувань, розклад сил у другому турі, якщо не буде, припустимо, якихось закликів з боку інших кандидатів, за кого голосувати чи не голосувати, як розподіляться голоси? Серед активних виборців, тих, хто буде брати участь у виборах, хто визначився, розклад сил такий, це за даними соціологів. До речі, дані соціологів, їх прогнози по першому туру, особливо КМІС підтвердилися майже 1 в 1, по першій трійці у всякому разі. Так от, 39% за Зеленського, 18% за Порошенка. Якщо це перевести в голоси тих, хто буде брати участь у виборах, то 68% проголосують за Зеленського та 32% за Порошенка. Дворазова перевага Зеленського. Не 15%, а більше 30% перевага реальна», – вважає Фесенко.

На його думку, більшість прихильників опозиції перейдуть на бік Зеленського через протестне голосування, тому другий тур може перетворитися на референдум проти Порошенка.

«Як це подолати, на що розраховувати Порошенку? Ризикну припустити, на чому буде будуватися його стратегія другого туру. Перше, дебати, він вже про це сказав. Через дебати вони хочуть показати, що Зеленський не готовий до президентства, що він слабкий, некомпетентний, що порівняно з ним Порошенко політичний геній і титан думки. Але я нагадаю відому історію 2004 року, тоді теж думали, що Ющенко в одну хвіртку виграє дебати у Януковича. Якщо обрати правильну тактику, добре підготуватися, то ось як тоді було, нічия в підсумку. Якщо Зеленський буде відповідати в такому ж стилі, як вчора з приводу Свинарчуків, Гладковских і хто, чия маріонетка, то ще невідомо чим закінчаться дебати», – зазначив політолог.

Він припустив, що, ймовірно, чинний президент спробує за допомогою дебатів показати контраст між ним і шоуменом, який ніколи не був у політиці.

«Друге, і найголовніше, це різними способами спробувати демобілізувати, по-перше, прихильників Зеленського, щоб більша частина їх не прийшла на вибори 21 квітня і демобілізувати прихильників опозиції, щоб вони теж не прийшли на голосування 21 квітня. Яким чином це будуть робити? По опозиції будуть переконувати, що Зеленський поганий, тому “якщо не хочете голосувати за Порошенка, то тим більше не треба голосувати за Зеленського. Краще сидіть вдома, це не ваш вибір”. По Зеленському, по його прихильникам, особливо молоді, будуть використовувати традиційні методи. Будуть організовувати різні концерти, фестивалі, шоу, краще за містом, розповсюдження безкоштовних квитків. Мовляв, ось краще розважайтеся, але не голосуйте», – розповідає Фесенко.

За його словами, нинішній очільник держави спробує збити явку на вибори і буде використовувати різноманітний негатив проти Зеленського, щоб переконати виборця в тому, що шоумен гірше Порошенка

«І тут, звичайно, спробують знайти все, що тільки можна з приводу зв’язків із Росією, з Коломойським, якийсь компромат по бізнесу, може бути по особистому житті. Тобто максимальна дискредитація. Головний вирішальний фактор, це явка. Якщо явка в другому турі буде вище 50%, навіть нижче, ніж у першому турі, але вище 55 відсотків, то Зеленський виграє і навіть з перевагою, помітною перевагою. А ось якщо явка буде нижчою 50%, тоді буде шанс у Порошенка», – додав політолог.
Джерело: InfoResist

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...