На "зернових" переговорах у Стамбулі помітили генерала ГРУ, який курує в Росії приватні військові кампанії (фото)

У перемовинах у турецькому Стамбулі щодо вивезення зерна з портів України брав участь генерал російського ГРУ Володимир Алєксєєв із позивним "Степанич". Він курує приватні військові компанії, що вбивають тисячі людей в Україні, передають Патріоти України.

На це звернув увагу проєкт Bellingcat, повідомив уTwitter його засновник, журналіст-розслідувач Христо Грозєв. Він нагадав, що Алєксєєв раніше потрапив під санкції за хакерський злам Національного комітет Демократичної партії США.

"У липні 2014 року очолював колони ПВК, які здійснювали супровід нелегальної переправки установок "Бук" в Україну", – додав також Грозєв.

Журналіст-розслідувач вказав, що генерал ГРУ був присутнім на останніх переговорах у Стамбулі з питань відкриття "зернових коридорів" як представник Росії. "Враховуючи відсоток офіцерів ГРУ з російської сторони делегації (принаймні 2 з 5), я сумніваюся, що "мир" є метою цих зустрічей", – написав Грозєв.

Зона смерті: Де в Україні найбільше "зникло безвісти" російських окупантів і хто їх шукає

субота, 4 травень 2024, 7:30

Найбільше російських воєнних злочинців "зникло безвісти" в Україні у Покровському та Бахмутському районах Донецької області. На цей регіон приходиться 55% усіх окупантів, яких розшукують родичі з Росі. Відповідні дані опублікував державний проєкт "Хочу...

"Чорна діра" над Балтикою: ЗМІ заявили, що глушити GPS-сигнали на східному фланзі НАТО може надсекретна російська зброя

субота, 4 травень 2024, 7:24

За словами журналістів, є думка, що за перешкодами GPS на східному фланзі НАТО стоїть надсекретна російська зброя "Тобол". За вісім місяців близько 46 тис. літаків повідомили про проблеми з GPS над Балтійським морем, передають Патріоти України. Як пиш...