"На жаль, не все так райдужно": Політолог Євген Магда оцінив співпрацю України з Альянсом і формат "НАТО плюс"

Поява в Сенаті США законопроекту, який передбачає формат "НАТО плюс" для України, є елементом внутрішньополітичної боротьби у Штатах. Про затвердження нового формату співпраці Альянсу з Україною говорити зарано. Про це розповів у ефірі програми "Сегодня. День" на телеканалі "Україна 24" політолог Євген Магда, передають Патріоти України.

За його словами, законопроект – це ініціатива конгресменів-республіканців: "Республіканці в Палаті представників мають меншість, а в Сенаті паритет, але за рахунок віце-президента мають більшість демократи. Тобто якщо це буде двопартійна ініціатива, тоді ми можемо говорити – а давайте вже плескатимемо. Зараз давайте будемо чекати, чим закінчиться в Сенаті голосування за санкції проти Nord Stream-2... Не забуваймо, що в листопаді в Штатах будуть вибори Палати представників і третини сенаторів, тобто вибори, від яких залежатиме значною мірою розстановка сил на майбутніх президентських виборах. це елемент насамперед внутрішньополітичної боротьби".

Також політолог прокоментував зустріч віце-прем'єра Ольги Стефанишиної із представниками країн НАТО, що відбулася у Брюсселі 10 січня. "Ви знаєте, що реально засідання комісії Україна-НАТО не було формального? Була зустріч на рівні дипломатичних представників та українського віце-прем'єра. Оскільки у нас віце-прем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції не має навіть власного апарату, вона значною мірою "чоботар без чобіт". Тому вона і представляла Україну для того, щоб виступити як запрошена гостя на зустрічі послів 30 держав. У неї був спільний брифінг зі Столтенбергом, але формального засідання комісії Україна-НАТО не було, тому що Угорщина продовжує блокувати. На жаль, не все так райдужно", – зазначив Магда.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...