"На жаль, у нас немає такої розкоші": Залужний заявив, що в Україні через російський вплив ухвалили рішення, які ускладнили мобілізацію

Колишній головнокомандувач Збройних сил України, а нині посол у Великій Британії Валерій Залужний вважає, що російський вплив ускладнив мобілізацію. Він також сподівається, що Київ знайде правильний спосіб спілкуватися з населенням щодо цього процесу. Про це він сказав під час розмови з журналістами в Королівському інституті міжнародних відносин (Chatham House), передають Патріоти України.

«Насправді росія веде війну не лише у фізичній та інформаційній сферах, а й у когнітивній сфері, тому що саме через російський вплив були ухвалені певні рішення, які ускладнили нашу мобілізацію», — заявив він.

Залужний зауважив, що Україні довелося шукати інші підходи до мобілізації, бо раніше вони були здебільшого радянськими, а «фактично ще з часів Петра I». Однак, на його думку, остаточно виправити це вдасться лише тоді, коли Україна матиме достатньо часу, щоб «виховати ціле покоління, яке без втручання держави візьметься за зброю».

«На жаль, у нас немає такої розкоші, як час, тому ми змушені вдаватися до певних обмежень. У демократичному суспільстві все це сприймається дуже суперечливо», — зауважив колишній головком.

Він висловив надію, що український «уряд і керівництво» знайдуть вдалий спосіб спілкування з населенням, щоб «люди розуміли важливість збройної боротьби прямо зараз».

«Я сподіваюся, що Україна знайде правильні шляхи для цього і змінить ставлення людей, я маю на увазі їхнє небажання іноді воювати, я сподіваюся, що буде достатньо людей, які принесуть тут позитивні результати», — наголосив Залужний.

А втім, він вважає, що це можна було зробити у 2023 році, коли Україна воювала лише проти росії, а не нині, коли «величезна кількість» боєприпасів і ресурсів надходять до рф з інших країн.

Власні "аналовгонет" скінчились? Російських військових почали навчати на північнокорейських САУ

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 11:30

Країна-терорист Росія продовжує отримувати військову допомогу від інших диктаторських режимів, зокрема, від Північної Кореї. Нещодавно окупанти розпочали підготовку на північнокорейських самохідних артилерійських установках. Загарбники проводять навчан...

Біженці з України теж потраплять під роздачу? У Польщі відбувається хвиля масових звільнень

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 11:28

Кількість звільнених працівників у Польщі продовжує зростати. Про це пише газета Dziennik Gazeta Prawna. Експерти говорять про корекцію на ринку праці, яка може закінчитися не швидко. За даними видання, лише у серпні про майбутні звільнення своїх праці...