"На жаль, зараз не спостерігаємо такі пориви": Для заколоту в РФ потрібен лідер, один перебуває в Україні, - Буданов

Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов в інтерв'ю виданню Forbes заявив, що Україна знала про підготовку заколоту ПВК "Вагнера" ще за півроку, передають Патріоти України.

"На жаль, зараз не спостерігаємо такі пориви. Якщо говорити про умовні заколоти етнічних груп, для цього потрібен лідер на місці. Є хороший лідер, він перебуває в нас, але набуває можливостей. Тоді можна про щось говорити. Само собою нічого ніколи не відбувається, бунт вагнерівців готувався заздалегідь", - зазначив головний український розвідник.

За його словами, ватажок ПВК Євген Пригожин був "складною особистістю, ультрапатріотом", і на його "патріотичних" почуттях зіграв Олександр Лукашенко.

"Він готувався зайти в Кремль, подумки йшов дійсно рятувати Росію. Але йому пояснили: якщо зайдеш, тут ніхто тебе не зможе "взути", але цим ти відразу не врятуєш Росію, а розірвеш її. Адже в одночасно ти будеш у Кремлі, а номінальне керівництво держави - десь в іншому місці", - пояснив Буданов.

"Спецура плаче": Російська "еліта" не доїхала до Суджі - в ЗСУ розповіли деталі

четвер, 8 серпень 2024, 13:15

Російські спецпризначенці намагалися зайти до Суджі Курської області, проте зазнали втрат. Про це повідомив лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс" у своєму Telegram, передають Патріоти України. Український військовослужбовець у своєму Telegram-каналі "Рейндж...

Бої у Курській області йдуть вдало: У ЗСУ назвали кількість полонених росіян за два дні

четвер, 8 серпень 2024, 11:30

Лейтенант ЗСУ з позивним "Алекс" розповів, що два дні боїв на території Курської області РФ вдалося захопити у полон близько 300 російських солдатів. Про це він написав у своєму Telegram-каналі пізно ввечері 7 серпня, передають Патріоти України. За сло...