На знищеному в Донецьку складі зберігалася трофейна зброя, яку РФ могла передавати ХАМАС, - ГУР Міноборони

Українські військові днями знищили склад окупантів в Донецьку. Поміж іншого, там зберігалася трофейна зброя, яку загарбники захопили на полі бою. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив представник ГУР Андрій Юсов, передають Патріоти України.

За його словами, українські військові продемонстрували філігранну роботу, оскільки влучили в склад високоточною зброєю. “Знищено склад батальйонно-тактичного рівня, значна кількість стрілецького озброєння та інші види озброєнь. Зокрема, окремі зразки трофейного озброєння, які вдалося захопити ворогу в боях. І не виключно, що ці зразки планувались до подальшої передачі, попередні рази якої фіксувались, зокрема, для антиукраїнських провокацій, наприклад, передачі представникам ХАМАСу”, - наголосив Андрій Юсов.

Він також додав, що цей склад для окупантів був значущій. Однак у росіян залишаються ще й багато інших. “Але знищення кожного такого складу – ускладнення логістики, ускладнення відновлення постачання, вирішення питання ліквідації наслідків подібних заходів - це все відволікає сили та засоби противника, і є добрими додатковими нагодами для українських Сил безпеки та оборони, якими обов’язково будуть і далі користатися”, - зазначив представник ГУР.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...