На ЗСУ чекають складнощі при звільненні правобережжя Херсонщини, ворог стягує туди сили, - Жданов

Армія України зіткнеться зі складнощами під час військової операції зі звільнення правобережжя Херсонської області. Росія стягує туди не тільки мобілізованих, а й, ймовірно, ув'язнених, передають Патріоти України.

Є дані, згідно з якими з людей, які відбували терміни в російській в'язниці, формуватимуть штрафні батальйони. Про це заявив полковник запасу ЗСУ, військовий експерт Олег Жданов.

В інтерв'ю Главреду він розповів про те, що на ЗСУ чекають труднощі під час деокупації правобережжя Херсонщини через активне стягування туди росіянами додаткових сил. Серед них не тільки мобілізовані, а й, можливо, ув'язнені.

"Завдання буде складне, в першу чергу, тим, що російські війська відчайдушно чинитимуть опір. Адже противник наразі активно нарощує там своє угруповання. Росія жене туди мобілізованих через Крим, а, за деякими даними, там навіть можуть з'явитися російські в'язні", - зазначив Жданов.

Також він додав, що з людей, які відбували свої терміни у в'язниці в Росії, за аналогією з подіями часів Другої світової війни, можуть сформувати штрафні батальйони.

"Є інформація, що зараз літаками звозять з різних кінців Росії ув'язнених, яких у добровільно-примусовому порядку вербують на службу і використовуватимуть в якості штрафних батальйонів, як це було в Другу світову війну", - підкреслив Олег Жданов.

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...